@Bibberblues volgen

Ziedagewegband

ZDGWB18 

Ruim tien jaar geleden besloten ouwe rockers Ser, Eric, Jos en Gerard dat er voortaan maar in het Nederlands gezongen moest worden. Klassieke rocknummers met eigen, verstaanbare teksten. Liefst met een komische inslag. Na enkele jaren kwam het besef dat de vocale kwaliteiten wat te wensen over lieten. Op een feestje kwamen ze jongeman Bart tegen, die wel aardig kon zingen en entertainen. De vacature was snel ingevuld.


In de afgelopen jaren maakte de Ziedagewegband van alles mee: van optredens waar geen hond kwam kijken tot een bomvolle tent op Boksehei Kermis. En ook lichtshows compleet met blauwe zwaailichten en sirenes, vaderschap en opa-schap, optredens in dampende kroegen, winst in de voorronde van het Kempenfestival, een uitputtende tour langs de Zeeuwse campings, festivals in Friesland en Bergeijk en een 10-jarige jubileum-cd met allemaal eigen repertoire. En dat alles onder het motto: veel rock maar vooral veel lol. Maar in april 2018 stond het leven even stil. Het muzikale hart van de band klopte opeens niet meer. Ser Cuijpers, de maestro en levensvriend, werd uit het leven weggerukt. Na een periode van leegte en bezinning besloten de overige bandleden het muzikale erfgoed in ere te houden. Voorzichtig werd gitarist Tiny der Kinderen gepolst. Hij is als geen ander bekend met het repertoire en kameraadschap van de band. De eerste repetities volgden: a perfect match was born.


Sinds eind 2018 is de Ziedagewegband weer op volle kracht en wordt er opnieuw gespeeld voor lege zalen, stampvolle caf├ęs en leuke festivals. Bij voorkeur gaan de dames, kinderen, kleinkinderen, honden en katten met de caravan of camper mee naar de optredens en is het vooral gezellig. Precies zoals Ser dat zou willen.

Naar het volledige programma van Backyard Classics 2019

Share