@Bibberblues volgen

Sweet Bourbon | vrijdag 21-12

Wanneer: zaterdag 21:30
Waar: Zaal Restaurant In Irsel.

Music is in their veins … of moeten we stellen dat dit statement zeker Blues aanbelangt, want dat is het minste wat je kan zeggen. Toevallig plaatsten Mario Jossels en Jo Vossen in 2010 een bijna identiek zoekertje op internet waardoor ze zich vrijwel onmiddellijk tot elkaar voelden aangetrokken en besloten om samen het één en ander uit te proberen. Maurice Vandepas en Luc Boonen werden aangesproken om als viertal aan de eerste repetities te beginnen waaruit later BOURBON STREET zou ontstaan. Niet dat ze zich hals over kop in een avontuur wensten te storten, er werd duchtig gerepeteerd alvorens na een dik jaar van brainstormen aan een try-out werd gedacht. Ondertussen hebben Maurice (2014) en Jojo (2018) de band verlaten , en zijn ze vervangen door Wilfried Claesen op drums en René Niessen op gitaar.

Na optredens op o.a. Gentse feesten, Hookrock, Dofferblues, Oetsloven blues, Binkom blues, Septemberblues, Acosse, Zilst blues, Paasblues Asten, Bluesroute Helmond, Venblues kortom op heel veel leuke festivals, in leuke kroegen en het winnen van het B.R.U.L contest, is Bourbon Street uitgegroeid tot een vaste waarde in België en Nederland.


Hun muziek is een weerspiegeling van hun liefde van dit genre, dit resulteert in een mix van Funk, rauwe Swampblues en Rock en als je dit allemaal goed mixt kom je automatisch bij Bourbon Street Style uit. Energie, stampende ritmes, zachte noten, scherpe solo’s, rauwe stemgeluiden en subtiele harptonen, je gaat het allemaal terug vinden. Covers en eigen werk wisselen elkaar af in een perfecte mix die niet gaat vervelen, voor elk wat wils, en zonder de eigenheid van de band te verloochenen.


Blues with a twist!

 

 

Share