@Bibberblues volgen

Steve Carter Blues Band en Magic Frankie

Waar: Sindsdien
Wanneer: zondag 22 december 15:30

Met een indrukwekkend cv weet de Gangster of the Blues als geen ander hoe het leven als bluesmuzikant in elkaar steekt. Al op jonge leeftijd voelde Frank zich aangetrokken tot de donkere klanken van de blues. In de jaren '80 verraste de twintiger zijn vaderland met Magic Frankie and The Blues Disease. Deze formatie veroorzaakte een ware bluesgolf in Nederland, maar werd ook internationaal opgemerkt. B.B. King himself gaf Frank het grootste compliment ooit toen hij het album 'It's Magic' signeerde met de woorden "You really play my kind of blues." De jaren die daarop volgden stonden in het teken van succes. Muzikale juweeltjes als 'Hearts In Sorrow' – in samenwerking met de legendarische Kaz Lux- en 'Lucky' – met gastoptredens van onder andere Lois Lane en Thijs van Leer- deden de blueswereld op haar grondvesten schudden.

De eerste Bibberblues speelde hij al in Eersel. Nu, 26 jaar later staat Magic Frankie er weer op de zondagmiddag in Sindsdien, met de eveneens ervaren Steve Carter Blues Band uit Eindhoven aan zijn zijde.

 

Na vele jaren met volle overtuiging rock covers te hebben gespeeld, besloten de gitaristen Gert Boogerd (ex-Route 66) en Frits van der Wal (ex-Questo) dat het hoog tijd werd om hun gezamenlijke passie voor de blues en rock muziek te bundelen en samen met bassist Dominiek Brinkmans , drummer Marc van Hout en zanger / bluesharpspeler Steve Carter werd The Steve Carter Blues Band opgericht. De blues, gespeeld met slepende slide-riffs, jankende bluesharp en dampende guitar riffs vormt de hoofdmoot en bevat werk van ver uiteenlopende artiesten als Robert Johnson, Memphis Slim, John Mayall, maar ook jonge bluesgitaristen als Matt Schofield en Henrik Freischlader, kortom de blues in al zijn verschijningen.

Ze hebben al afgesproken om vooraf samen te komen en zich voor te breiden op een heerlijke zondagmiddag nabibberen. Wij zijn ontzettend benieuwd wat de resultaat is van deze collectieve samenwerking en raden aan deze middag zeker niet te missen!

Share