@Bibberblues volgen

Bluesox & Back to track

Waar: Zaal Cafe Mert
Wanneer: vrijdag 21:30

De Tilburgse BlueSox krijgen iedereen aan het swingen. Een kwestie van volhouden. En dat doet de band, uiteindelijk moet iedereen eraan geloven.

Gitarist Cor Paridaans vertelt daarover: “In Maloe Melo (bluesclub Amsterdam) leverde onze dansbare muziek na een lekker optreden een nieuw eigen nummer op: Hip Shaking Harry. Bezoeker Harrie begon te swingen en was niet meer te stoppen. Bij een gebrek aan een leuke danspartner nam hij genoegen met een barkruk. In Epe besloot de kroegbazin na een optreden van ons om in de zaak een luchtverversingssysteem aan te brengen: het behang van de wanden liet los als gevolg van het vocht dat het dansende publiek produceerde”. 

Barkrukken en een grote hoeveelheid vocht, dat beloofd dus wat op de vrijdagavond in het mooie (nieuwe) zaaltje van cafe de Mert!

--

Back to Track

Terug naar het spoor, dat was precies het doel dat de bandleden hadden toen
ze terug gingen naar akoestische muziek met meerstemmige zang. Samenspel, luisteren naar elkaar en nummers met zoveel mogelijk gevoel brengen.

‘Back to Track’ is een ervaren trio met muzikanten uit Eersel en Luyksgestel
die al jaren met elkaar in diverse andere samenstellingen hebben gespeeld.

Toevallig ontstaan op een warme zomeravond in 2010 na een uit de hand gelopen jamsessie. De eerste optredens sloegen goed aan, waarna hard gewerkt is aan een zorgvuldig opgebouwd repertoire. Altijd meerstemmig gezongen en in de akoestische uitvoering neergezet.

Hun motto ‘minder is meer’ wordt door veel mensen als verrassend en fris ervaren.

‘Back to Track’ speelt covers uit de jaren '60 - '70 tot en met het hedendaagse. Meestal nummers die bekend in het gehoor liggen en uitnodigen om mee te zingen of in ieder geval mee te neuriën. Dit alles met een eigen tintje en op unieke wijze neergezet.

 

 

Share