@Bibberblues volgen

Marvelous Barrels

Waar: Eerst Eten 
Wanneer: Zaterdag 21 december 22:00

Onze nieuwe locatie Eerst Eten presenteert met trots; The Marvelous Barrels. Eigen songs uit een vat vol blues, ragtime en country overgoten met een flinke scheut barrelhouse jazz! Uit een voorliefde voor country - blues en naoorlogse swing muziek startte Remko Van Damme en Erik Rottiers – The Marvelous Barrels! 

Geïnspireerd door de zwarte muziek en de blanke Hillbilly mountain music uit het diepe zuiden van de VS - situeert de muziek zich ergens aan het begin van de rock and roll jaren. De zelfgeschreven songs lijken weggelopen uit saloons, clubs, bordelen, theaters , kerken koffiehuisjes, winkels en werkplaatsen in het midden van de vorige eeuw.

 Het frivole karakter van de muziek is in de eerste plaats bedoeld als zuiver entertainment. Diversiteit en virtuoze nonchalance typeren het karakter van de uiteenlopende songs over slechte vrouwen, gebroken harten, liegen en bedriegen. Gelukkig bevat de muziek van The Marvelous Barrels genoeg drankgehalte om deze miserie het hoofd te bieden. Niet voor niets komt hun muziek ook het best tot zijn recht in rokerige schaars verlichte clubs waar mooie vrouwen en gansters troost vinden in vertier, drank en drugs.

Share