@Bibberblues volgen

The Veldman Brothers

veldman brothersWaar: Sindsdien
Wanneer: Zaterdag 21 december 00:00

Tomeloze energie, zichtbaar plezier en voelbare synergie, muziek gespeeld vanuit de onderbuik. Vier getalentereede muzikanten met een schat aan ervaring, beinvloed door elkaar en door de helden van weleer: The Vaughan Brothers, Muddy Waters, Jimi Hendrik, Elmore James, 'Howlin' Wolf, Jimmy Smith en the Fabulous Thunderbirds.

The Veldman Brothers volgen deze diepe voetsporen respectvol met covers en eigen songs maar bovenal met een zeer herkenbaar geluid.

 The Veldman Brothers zijn te zien op grote festivals, in kleine kroegen en hebben bijna alle gerenomeerde bluesclubs en festivals in Nederland al wel eens op z'n kop gezet. "Home", het debuutalbum van de Veldman Brothers werd door onafhankelijke kenners op radio en internet aangewezen als het beste bluesalbum van 2007. Daarnaast heeft het nummer "One more Chance" intussen zelfs een plekje veroverd in de Blues top 50 allertijden van Arrow Classic Rock en is 5th Anniversary Live Album door de luisteraars van radio Bluezy verkozen tot beste cd van 2009.

 

Blues en rhythm & blues, swingblues en deltablues, blues met een randje rock, blues met een randje soul of funk. Grenzen zien the Veldman Brothers niet en ze laten zich ook maar in 1 hokje duwen : 'Alles wat puur is en recht uit het hart komt'. Dat wordt genieten in Sindsdien!

 

Share