@Bibberblues volgen

Jeroen Kant | Restaurant InIrsel

Wanneer: zaterdag 22:00
Waar: Restaurant Inirsel

Jeroen KantJeroen Kant is een eigenzinnige en grillige zanger/gitarist/liedjessmid. Hij volgt altijd zijn muzikale hart en zelden is dat de weg van de minste weerstand. Als hij teveel op zijn gemak is geraakt, zoekt hij door naar groei. Dat heeft hem inmiddels een aardig rijtje bijzondere albums vol Nederlandstalige liedjes opgeleverd. Een oeuvre dat zich uitstrekt van intieme kleinkunst-pareltjes tot aan stomende bluesgrooves. Steeds zonder de inhoud uit het oog te verliezen en altijd met de boodschap van het liedje voorop. Zijn sound is rauw en organisch, authentiek, uitgesproken en eigen. De inspiratie haalt hij voornamelijk uit de rijke blues, roots en rock traditie. De laatste jaren is hij zich voornamelijk weer aan het richten op zijn oude liefde: de elektrische gitaar.

Het resultaat daarvan verscheen eind 2017 in de vorm van zijn vijfde album "Alles In Kleur". Sinds die tijd treedt hij live veelvuldig op met zijn band bestaande uit bassiste Judith Renkema en drummer Jan Pohl. Samen vormen ze een energiek powertrio met de wortels diep in de Amerikaanse muziekgeschiedenis en met frisse Nederlandstalige teksten van nú. Op plaat steengoeie geproduceerde liedjes en live volop ruimte voor improvisatie. De kop alert in de wind. Levendig, toegewijd en frontaal!


Jeroen Kant is winnaar van de Vlaamse Nekka-prijs 2015/2016, winnaar publieksprijs van De Grote Prijs Van Nederland 2011. Deed in 2013 mee aan De Beste Singer Songwriter Van Nederland. Speelde theater- en clubtours en festivals als Zwarte Cross, Mañana Mañana en Into The Great Wide Open. Hij speelde vier jaar op rij met veel succes eenmansvoorstellingen op het elfdaagse Theaterfestival Boulevard in Den Bosch. Trad op met Gerard van Maasakkers en JW Roy en stond in het voorprogramma van artiesten als Henny Vrienten, Gorki, De Dijk, Ben Caplan, Ian Siegal en Laurence Jones en in het naprogramma van Bob Dylan.


Begin 2020 verschijnt Jeroen Kant zijn nieuwe EP "DIESEL" 

 

Share